Bra tips för dig som ska campa

Är det så att du ska ut och campa? Den bästa tiden är ju så klart vår och sommar, men om du vill ha lite mer utmaning så är det klart att du kan campa även nu, i november. Oavsett så behöver du ha med dig en del saker. Vädret avgör vad du behöver i klädväg och hur tjock sovsäck det ska vara och så vidare. Våra tips här är väl främst för de årstider då det är vanligt att campa. Vill du vintercampa så är det bra att söka efter information om det.

Vad ska du packa med?

Om du ska campa ute i naturen så behöver du så klart ett tält. Välj ett utifrån hur många som ska sova i det samt även klimatet där du ska tälta och hur lätt det är att resa och fälla tältet. Det är även bra att ha en sovsäck som passar i förhållande till väderlek och övrig utrustning som underlag och klädsel. Sedan, ett liggunderlag är även det bra, att ha under sovsäcken, då det blir bra mycket bekvämare. Ha även med lampor och lyktor i packningen. Ha med både sådana du kan hänga upp och pannlampor eller ficklampor. Se även till att ha med köksredskap, stormkök och så klart mat. En mobil är bra att ha med också, för att ha kontakt med omvärlden, eller för att läsa i denna casinoguide om du är sugen på lära dig mer om spel. Smart är även att ha med solkräm, myggmedel, första hjälpen-kit och självklart kläder anpassade efter väderleken.

Var ska du slå upp tältet?

Det är viktigt att ha koll på regler kring hur och var du får campa. Allemansrätten finns i Sverige men även på flera andra ställen. Den gör att du har rätt att campa i skog och mark, men inte hur som helt ändå, så ha koll på vad som är ok och inte. När du ska slå upp tältet, välj ett platt område utan stora rötter, stenar eller andra ojämnheter att slå upp tältet på. Det är skönare att sova då, än att ha massa saker som sticker dig i ryggen. 

Sedan går det så klart att även campa på en campingplats. Där finns det ju en mängd bra bekvämligheter som inte finns i skogen. Det hela beror på hur van du är och om du har med dig barnen eller inte och vad ni föredrar helt enkelt.

Planera din camping

Innan du beger dig ut för att campa, så är det bra att göra en god planering hemma. Dels över vad du ska packa ner, vad du ska ha med dig och var du ska campa. Det är smart att vara väl förberedd, särskilt om du ska tälta ute i skogen, helt själv. På nätet finns det mer tips kring hur du ska tänka runt detta med att campa på olika sätt och olika platser. Det är bra att ha koll på allt innan du beger dig ut, så att du kan vara förberedd på allt som händer och sker.

15 Nov 2020