Träna i Enköping med vår ambassadör André Witt

By February 13, 2017 Uncategorized No Comments

andrewitt

Det är många som börjar ladda upp inför 11 mars. Ett ultimat sätt att träna inför Everest Challenge är att delta i vår ambassadör, André Witts gratis träningar i Enköping. Han har nu genomfört några träningspass så vi ringer och hör med honom hur det har gått.

- Det har gått riktigt bra! De som har varit med har enbart uttryckt positiv feedback och tycker att det har varit riktigt kul, det är bra gemenskap och det gäller att hitta en träningsform som passar alla och det tycker jag att vi har gjort, berättar André.

För de som går i tankarna på att komma och delta, hur ser en typisk Everest Challenge-träning ut i eran träningsgrupp?
- Utöver backarna som är en viktig del i träningen får man också dra däck med hjälp av rep, och även tillsammans lyfta stora traktordäck, berättar André och fortsätter.
- Vissa backar måste man ta sig igenom på alla fyra samtidigt som man hjälper kompisen bredvid, det är jättekul att se att alla hjälps åt, berättar han.

Om inte det låter tillräckligt utmanande kan man själv välja att lägga vikter i sin ryggsäck samt bära andningsfilter under träningen. André själv laddar ryggsäcken med vikter på 15 kilo, 2st 1-liters vattenflaskor samt bär andningsfilter för att pressa sig själv till det yttersta.

- Alla är välkomna understryker André. Vi håller ett lagom tempo så att vem som helst kan delta, och skillnaden blir i vikten och masken. Deltagarna är en blandning av de som elittränade till personer som aldrig sprungit ett lopp i hela sitt liv så det passar alla, säger han.

Kommer de att bli tuffare nu framöver?
- Jag försöker trappa upp något för varje gång, men det gäller som sagt att hålla ett lagom tempo. Om det blir för lätt för dem som är lite starkare ökar vi vikten i ryggsäcken. Vi vill att alla ska kunna delta så det får inte bli för tufft heller.

Nu är det andra gången du kommer springa Everest Challenge, vad siktar du på denna gång?
- Jag siktar självklart på pallplatsen! Förra gången gjorde jag misstaget att gå ut för hårt med en gång, så denna gång gäller det att hålla lagom tempo utmed hela banan.

Bansträckningen är längre i år, men det är inte bara det som gör André peppad, utan även revanschsuget.
- Tävlingen är snart, det börjar göra sig påmint. Jag tänker på det allt mer och det svåra är återigen att hitta det där tempot. Det är något vi lägger stort fokus på träningarna så jag känner mig mer och mer säker för varje gång.

Vad vill du ge för tips till dem som tävlar för första gången i år?
- Tänk på pulsen! 50 meter innan backarna är otroligt viktiga, eftersom man måste varva ned innan man kliver in i backen. Det blir ett stort problem om man kliver in i backen på toppulsen.

Är du redo att anta utmaningen och vill få den ultimata träningen inför? Anmäl dig till Andrés helt kostnadsfria Everest Challenge-träningar i Enköping:
18 Februari
 https://www.facebook.com/events/363214224062879/
samt 3 Mars, kl 17.00: Event kommer senare.

Det finns även träningstillfällen för dig som vill hålla dig i Stockholmstrakten: https://www.facebook.com/events/1798791177047890/

 

Anmäl dig till Everest Challenge via Tickster 

Lite grann från dagens @everestchallengeocr träning! lite förbättrad bana och bra lagom tempo! 9,7km på 1:55jag fick även chansen att testa nya kläder från @spyder som funkade riktigt bra pch kommer bli perfekt till deras OCR lopp! tack för alla fina ord under live sändningarna hoppas fler vill va med den 18e, save the date! sök på facebook efter everest challenge träning på facebook så hittar ni evenemanget och mer info! ska ni delta i deras OCR tävling i Flottsbro den 11 mars så bör ni använda rabattkoden: EVERESTCH10 då får ni 10% på anmälan! #everestchallenge #youVSthemountain #magget #magasinetenkoping #lynxmultisportteam #lynxmst #everestchallenge2017 #everestchallengeocr #ocr #ocrwc

En video publicerad av Ceo:Wicked Training Solutions (@andre__witt)