Senaste nytt!

Fanny Ahlfors springer tillsammans i Spydercrew

By | Uncategorized | No Comments

IMG_9121

Fanny Ahlfors som kommer springa Everest Challenge tillsammans med Spydercrew, är en målmedveten idrottspersonlighet med sikte på OCR VM i Kanada senare i år. Fanny är också en välkänd instagram profil där hon med sina extrema och udda träningsövningar har skapat sig en stor följarskara på sociala medier.

- Jag klättrar, leker ninja och springer. Tävlar i OCR. Bakgrund inom kickboxning och boxning, säger hon.

Vad är det som lockar dig att göra detta, först Everest Challenge och sedan vidare äventyret med Spydercrew?
- Jag gillar utmaningar och äventyr. Jag vill helst se alla dagar som små äventyr och letar gärna nyfiket efter små saker i vardagen som gör dagarna lite mer spännande. Ju mer jag tänker äventyr, desto mer äventyr blir det.

Vad inspirerar dig, vad är ditt guld?
- Jag vill fylla livet med “nära livet upplevelser”. Upplevelser som får mig att känna mig mer levande. Därför är både Everest Challenge ett kul äventyr, men även att få uppleva helheten framöver med Spydercrew.

Vi önskar Fanny och Spydercrew stort lycka till imorgon!

Anmäl dig du också!

“Tuffare bana iår ger mig bara adrenalinkick, bring it on!”

By | Uncategorized | No Comments

IMG_9113OCR-veteranen, Anna-Lee Markstedt har sprungit de flesta hinderbanelopp runtom i världen och 11 mars är det äntligen dags för hennes hittills enda inbokade lopp i år, Everest Challenge.

- Jag tävlade aldrig i sport när jag var yngre och ogillar ren löpning, berättar Anna-Lee när vi ringer henne för att höra hur hon laddar inför Everest Challenge. Trots det sprang hon sitt första Marathon efter sin graviditet och märkte att hon har en stark uthållighet. När hon sedan ställde upp på Tough Viking 2013, och dessutom placerade sig på en tolfte plats i sin klass fick hon mersmak.
- Tre veckor efter det sprang jag ytterligare ett OCR-lopp och kom tvåa och kände att nu kan jag ju inte sluta! Ytterligare 3 veckor senare deltog jag i Toughest, och vann!, berättar hon.

Efter ännu ett vunnet lopp, denna gång i Belgien, var det slut på hinderbaneloppen för det året och det var bara att sikta in sig på kommande år. Först ut var Tough Viking i Göteborg, där Anna-Lee tävlade som del i numera LYNX Multisport Team.

- Det var verkligen jättekul att vara en del av ett team och känna av teamandan. Det var också annorlunda att höra motståndarna skrika och heja på varandra, det är generellt väldigt ovanligt inom sport.

Varför tror du att det är så inom OCR-världen?

- För mig är den här vänskapen som växer fram är viktigare än en vinst, det är verkligen så, säger Anna-Lee och fortsätter. Jag tror att man sätter en trend från början när man hjälper sina motståndare. Det är visserligen prispengar med i bilden men jag tror att för många är det verkligen äran som det handlar om, säger hon.

Anna-Lee har en gedigen lista över hennes sprungna lopp med hela 20 vinster i bagaget. Nu är det äntligen dags för Everest Challenge, där hon placerade sig på en andra plats förra gången. I år är banan både längre och svårare och Anna-Lee ser bara positivt på det.

- Att den är tuffare i år ger mig bara en adrenalinkick. Bring it on!, säger hon och skrattar.

- Det bästa med Everest Challenge är att det är en sådan unik upplevelse. Det finns inget annat lopp där man enbart springer på snö i Europa, menar Anna-Lee. Var någonstans kan du dessutom bestiga Everest och sedan lägga dig i ett spabad?

För nybörjarna berättar Anna-Lee att fokus inför loppen bör ligga på högintensiv träning som fortfarande går igenom styrka och fokus. Exempel på det är boxning och crosstraining.

- Själv kör jag den sortens träning, det är viktigt att kunna prestera på hög puls och dessa övningar är ett bra sätt att göra det på, berättar Anna-Lee. Alla borde även ta sig en tur till en backe någonstans i närheten där man bor och testa hur det är, tipsar hon om.

Den 11:e mars är det som bekant dags för Anna-Lee att springa Everest Challenge och det blir hennes enda bokade lopp för i år. Anna-Lee kommer tävla i PRO-klassen och ser fram emot vad hon kan prestera det här året.

- Alla klarar verkligen detta! Jag började när jag var 36 år och utan någon bakgrund så jag uppmanar alla att testa, avslutar Anna-Lee.

Vi håller med Anna-Lee och hoppas att vi ses den 11 mars i Flottsbro. Vi önskar såklart Anna-Lee ett stort lycka till på tävlingsdagen.

Spyder ger klädtips inför Everest Challenge

By | Uncategorized | No Comments

spyder1

Här kommer vår officiella sponsor Spyders bästa tips om hur du klär dig rätt i tuffa förhållanden. I de förhållanden som Everest Challenge erbjuder kommer du snabbt få upp värmen. Därför är det bättre att du fryser lite vid start än blir överhettad under loppet.

Klä dig i flera lager, och ha alltid ett förstärkningsplagg att ta på när du gått i mål.

1 – Underställ/strumpor/mössa som leder bort vätska från huden, undvik alltid bomullsplagg.

2 – Värmande lager som ytterligare transporterar bort fukt. Tunn syntettröja, ylletröja eller fleecetröja.

3 – Vind och vattenavvisande skal som släpper igenom fukt från kroppen. Gore-Tex eller liknande membran rekommenderas. 

Benen är minst känsliga så ett par tjockare tights eller längdåkningsbyxor fungerar bra.

Länkar:
http://www.spyder.com/mens-orbit-shell-jacket/d/417650C11125?CategoryId=285
http://www.spyder.com/mens-jagged-shell-jacket/d/783034C11226?CategoryId=207&Attributes=Ski%2FSnow

För Spyders hela sortiment besök http://www.spyder.com

spyder2