Everest Challenge är hinderbaneloppet som efterliknar förhållandena på världens högsta berg, Mount Everest. Den 11:e mars 2017 kan du uppleva detta äventyrslopp i Flottsbro skidbacke, Stockholm. Banan består av branta och tuffa hinder som alla efterliknar moment på Mount Everest. Totalt tar man sig springandes uppför Flottsbrobacken 5 ggr, med 600 fallhöjdsmeter och en sträcka på 8848m.

Tävlingsklasser:
Solo
Här kan både män och kvinnor delta individuellt.
Team (2-10 personer)
Du ställer upp i lag och bestämmer själva hur många lagmedlemmar som ert team består av (2-10 personer). Lagets genomsnittliga tid räknas som sluttid. Var noga att skriva lagnamn i anmälan. (Vid deltagande i Team-klass kan du även ta del av din individuella tid.)
Pro
Pro-klassen är för dig som söker en extra utmaning. Pro springer med medhavd pannlampa till ett nedsläckt Flottsbro samt medhavd ryggsäck med minst 10 kg vikt. Pro har tvång att bära andningsskydd genom hela banan (levereras 20 min före start).
Junior
Barn och ungdom (mellan 10-17 år) kör en förkortad version av banan. 2 gånger upp och ner för backen, 250 höjdmeter och 4 kilometer lång.

Priser
790kr t.o.m. 28:e feb
890kr efter 28:e feb
Pris gäller per person för samtliga klasser undantaget Junior (400kr)

Starttider
10:40 Junior (10-17 år)
14.00 - 15:40 Solo (individuell tävlan)
14:00 – 15:40 Team (lagtävlan med minst 2 personer/lag)
18:00 Pro (pannlampa + 10 kg ryggsäck)

Startgrupper
Varje startgrupp har begränsat antal deltagare för att det ska bli bra flöde längs banan. Nummerordningen på startgrupperna har inget med förväntad löptid att göra. Vi fyller på med startgrupper varefter det säljer slut.

Tidchip och andningsskydd
Samtliga tävlande bär ett tidchip* som fästes på skorna, samt ett andningsskydd som ska efterliknar den tunna luften som råder på Mount Everest. För klasserna junior, solo och team delas andningsfiltret ut vid “tunn luft- hindret”. Endast Pro har tvång på att använda andningsskydd under hela banan.

*Tidchippet måste lämnas in efter målgång, borttappat chip debiteras med 500 kr.

Obligatorisk och rekommenderad utrustning

Obligatorisk utrustning
Hjälm (cykel-, skid-, hockey- eller klätterhjälm), handskar och skidglasögon eller löparglasögon. Om en tävlande inte bär den obligatoriska utrustningen så diskvalificeras den tävlande och får ej fortsätta att springa banan.

Rekommenderad utrustning
Vind och vattenavstötande löparkläder (ett bra alternativ är Gore-Tex skalplagg). Skor med bra grepp (skor med dubbar är tillåtet, dock ej spikskor!).
Proklassen ska även bära pannlampa samt en ryggsäck med en vikt på minst 10 kg. Samtliga klasser får andningsskydd utdelat. Endast Pro har tvång att bära andningsskyddet genom hela banan.

Omklädning och uppvärmning
Det kommer att vara begränsat utrymme på eventområdet för ombyte, så respektera och hjälp varandra på plats. Uppvärmningen sker 10 min inför varje start i Basecamp området (framför startportalen).

Ta sig dit
Start och mål sker vid Flottsbros skidanläggning i Huddinge.
Det finns INTE parkeringsplatser nära tävlingsplatsen i Flottsbro.

Det enda sättet att ta sig till Flottsbro den 11 mars är via Everest Challenge-bussar från Huddinge Station.
Det går bussar i skytteltrafik under dagen, var 20:e minut. Ytterligare information skickas ut senast en vecka innan tävlingen. Fler resvägar hittar du här: http://www.everestchallenge.se/ta-sig-dit/

Vid köp av fler biljetter:
Anmälan och köp gör du via Tickster
Om du har registrerat fler än en deltagare till Everest Challenge 2017 i samma köp.
Då chippet måste registreras till bäraren behöver vi nedanstående uppgifter på dina deltagare. Detta för att underlätta uthämtningen av startkitten.

För- och Efternamn:
Adress:
Postnummer:
Stad:
Personnummer:
Mobilnummer:
E-postadress:
Lagnamn:
Startgrupp:

Kompletterande uppgifter skickas till: registrering@everestchallenge.se
Om ingen registrering görs kommer deltagarna behöva göra detta på tävlingsdagen. Ska ni registrera på plats, tänk på att komma i god tid då det finns risk för köbildning.

Publikfest i Race Park
Vid Flottsbro kommer vi att bygga upp en Race Park där du som tävlande och besökare kan följa de olika loppen, möta våra partners, testa på att klättra isklättervägg, delta i roliga tävlingar samt ta del av spännande erbjudanden etc. Barn under 10 år kan få testa på vårt Kidz Everest. Det kommer även att finnas servering av mat och dryck. Välkommen till denna publikfest!

Vi välkomnar er till Everest Challenge, Flottsbro Stockholm, den 11:e Mars 2017!

Vid frågor kontakta info@everestchallenge.se

Anmäl dig via Tickster här!